Hilangnya.

05:45 Maisarah Mimo 1 Comments

Image result for lost tumblr
Silent is better.
Hi semua. Wehh sekejapnya cuti seminggu. Kerja bertimbun oh. Maaf, otakku dah tepu. kui kui. Petang semalam reunion dengan kawanku semasa di sekolah menengah. Rindunya dekat diorg. Jumpa semua gelak paling ikhlas sangat. hahhaha. Semalam semalam sesi luahkan segala-galanya. Harini ada yang dah balik tempat belajar masing-masing. Rindu pulak dekat diorg. hikhik. Jumpa dekat mamak je. Oh ya, korang, kalau korang jenguk blogku, ada nampak tak kotak followers? Nak nangis duh, kotak followers hilang. Sesiapa tahu macam mana nak timbulkan kotak followers tu? frust aku -.- okay, esok balik kmj. h/w yang melimpah ruah. haha, okay byeee.

1 comments:

Adapted with new friends!

07:20 Maisarah Mimo 1 Comments

1, 2, 3, countdown, gif, seconds, smile, tumblr
Smile everyone!
Hello everyone!
Rindunya dekat blog ni. Dah hampir dua bulan lebih meninggalkan blog ni wehhh. So rasa macam nak lepaskan rindu. Mengacah je lebih. Dalam masa 2 bulan lebih ni, banyak nak cerita. Sebelum ni aku pernah cerita tentang kmj di entry INI . Haa baca-baca. Aku nak mention family ke-4 tu. Aku harap semua dapat bentuk ikatan antara classmate. Nak jadikan cerita, subjek BI ada buat "Speed Dating." Macam menarik kan? Tahu ke apa benda tu? Mari mari, aku bercerita sikit pada malam ini. Setiap orang kena perkenalkan diri masing-masing berdasarkan apa yang madam tulis dekat papan putih. Kalau ada hobi, bilangan adik-beradik, cita-cita. Kena share antara satu sama lain dalam masa 3 minit. Memang kena speaking. hoho. Aku bantai cakap je weh. hahaha.Aku rasa bertuah sebab aku kena speaking dalam speed dating dengan lelaki, tak ramai. Seorang je,Yann Ng. hahaha. So, kebanyakan aku speed dating dengan perempuan. Tanya diorang macam-macam. Sebelum speed dating tu ada, semua kena bercakap dekat depan. Kena bagi harapan sekali dalam kelas. Aku cakap aku harap kelas baru ni boleh erat silaturrahim. Jadi masa speed dating tu, aku memang ada perasan seorang budak ni memang sombong atau apakah. Jadi masa speed dating tu, kiranya dia orang kedua selepas aku speed dating dengan Ain. Hahahah Ain berlakon baik oh masa tu. Ceh maklumlah orang baru kenal. Okay, orang kedua juga perempuan, aku tanyalah "Awak memang pemalu ke?" hahahhaha. apa lah soalan aku lontarkan. Yela, sebab aku dah perhati dia lama tau, dulu dia memang rapat dengan satu kawan aku dari MS17, tapi dia kelihatan begitu sombong. hahaha masa tu benci gila dekat dia. Siap cakap dalam hati, kenapa dia sama kelas dengan aku. Rupanya dia pun jawab soalan aku tu, dia memang ambil masa yang lama untuk sesuaikan diri. Bukannya seorang pemalu. Bila dah kenal tu, awkward tu belum hilang. Buat group kelas pun still hambar. Masa mula-mula jumpa praktikum baru pun, aku memang tak suka. Lagi-lagi satu kelas dengan roomate. Annoying duh. Semua cakap untunglah, dah lah sama sekolah, jadi roomate,sama kelas. Bagi aku, tak ada untungnya. Buat sakit hati. Kau tahu? kau tak tahu. Dia excited aku sama kelas dengan dia. Padahal aku sikit pun tak gembira. Siap nak lompat atas katil aku kerana terlalu gembira sama kelas dengan aku. Tak tahulah dia ni kenapa. Scary pun ada. Sampai sekarang aku dah anggap dia tak wujud dalam hidup aku. Sampai aku rasa tertekan sebab perangai annoying dia tu, dan aku luahkan dekat Ain. Jadi rasa lega sikit. Panjang sangat kisah dia. Jadi aku malas nak kisah pasal dia. Dah jom tukar topik. Bila dah lama kenal dengan kelas, Yo rajin selalu nak rapatkan ukhuwwah antara kelas. Macam makan sesama ke, ramai-ramai satu kelas. Minum-minum. Sampai sekarang, kitaorang dah jadi sekepala, gila-gila. hhahaha.Bila dengar cerita sedih dari salah seorang classmate, semua muka sedih, ada yang nangis. hahaha Awww baru je balik, dah rindu dekat MS32. kuikui.  Sekejap je dah bulan 9. Bulan 11 pspm, so cuti ni penuh dengan assigment, tuto. Ughhh, cuti macam tak cuti, raya macam tak raya -kata-kata Pn Nik. hahaha. dan kata-kata dari pn rahimah; 10 bulan yang perit untuk masa depan yang panjang. T_T Bye uolls. Wish me luck! Doakan aku dan praktikumku berjaya dengan 4rata.

1 comments: