Struggles are real

21:19,3 Comments

Image result for motorbike tumblr
"I cannot see this motorbike. *EmojiLove* Huhuhu"
Hola!
Aku nak buat entry struggles being left-handed people. Aku tak suka bila nak buka youtube lepastu ada ads yang "video will play after ads." Hmmm. Tadi aku saja baca tweet pasal kidal. Hahaha struggle juga nak hidup. Erk. Jom baca.

Aku rasa yang paling struggle bila jadi kidal ni masa menulis dekat meja yang dibuat khas untuk manusia yang menggunakan tangan kanan. Lenguh jugalah tangan aku nak menulis dekat meja tu sebab yela korang boleh bayangkan macam mana nak menulis tu. Hahaha. Then, kau kena pusingkan badan kau. Hmm terseksa. :')

Bila ada meja yang panjang yang pula, aku kena cari tempat yang kondusif. Maksud aku, aku kena pilih duduk tepi instead of duduk tengah. I cannottt. Bunyi macam sedihkan kena cari duduk paling tepi tapi aku pentingkan keselesaan menulis. Kawan-kawan aku semua right-handed. Jadi aku faham situasi bila duduk tengah. Berlanggar bila nak tulis. Kelakar pun ada. Hahaha. Bila start belajar, buku budak-budak right-handed akan senget menghala ke kiri. Aku? buku aku menghala ke kanan. hahahah. Kesian budak sebelah aku kesempitan ruang. Bila aku tengok sekeliling dalam keadaan posisi sama tapi bila aku je lain. hahaha.

Macam dalam kelas. Haaa ni paling penting. Aku kena cari tempat duduk yang strategik. LOL. Tangan kiri aku mesti menghadap whiteboard. Jadi bila tulis aku tak perlulah pusing tengkuk 360 darjah.

Bab memotong aku tak kisah, aku guna tangan kanan bila nak memotong. Jadi tak ada masalah rasanya.

Masa melukis dan menulis pun sama. Tengah syok-syok lukis, tangan terus hitam kena pensel :') Jadi bila aku nak melukis, aku terpaksa alas kertas lain atas kertas yang aku nak melukis tu. Huhu supaya tak cacat drawing aku tu. Untuk buku yang ada ring agak sukar bagi aku bila selak sebelah muka surat. Tanganku tersekat hahhaa.

Jap aku terdengar lagu snsd-divine. Wehh tetiba teringat kisah form 5. Damn lahhhhh. This song hits me like a train. Nyampahnya teringat cerita dulu.

Sambung balik. Pegang mouse. Aku pegang guna tangan kiri. hahha Macam cacatkan dah bersilang tangan. hahaha. Tangan kanan menaip, kiri guna mouse. Aku malas nak alihkan mouse tu ke kiri. LOL.

Pin tudung. Paling serius, bila kau kena pakaikan shawl untuk cousin ke mak ke sebab dorang nak tahu macam mana aku buat style begitu dan begini. Wehh aku nak pin bahagian teramatlah sukar. Bila aku pin bahagian kiri, kang dorang terseksa nak buka pin tudung tu. Hahaha.

Aku kalau pakai jam memang guna tangan kanan. Tak biasa kiri dan rasa menyusahkan. Aku nak menulis jadi tak selesa tangan tu bermacam aksesori (padahal jam je pun). Senanglah sambil tulis, tengok jam tangan sebelah. Tiada masalah.

Okay bye readers sejati. Kahkahkah





You Might Also Like

3 comments:

Eeiou _ said...

Yang part meja tu, betul juga kan. Of course lah susah for left-handed. But being left-handed is actually cute to me. hehehe.

@Eeiou _wah hahaha

ANIS NABILAH said...

i know the struggle sebab pernah ada tablemate kidal :D nasib baik meja time tu memang kembar dua ja, jdi tak ganggu sangat