Junior.

09:20 Maisarah Mimo 0 Comments

Image result for paperclip tumblr
"It reminds me of Ji Eun Tak's notebook."
 Dah lama nak tulis entry ni tapi aku lebihkan masa aku pergi tengok drama Goblin. Masa dekat matriks, aku tak ada masa nak tengok movie. Tengok movie pun sekali je. Itu pun tengok dengan kawan-kawan movie Miracle in cell 7. Bengongnya lah, nak nangis tak jadi gara-gara salah seorang muka actor tu macam Dr. yang ajar kitaorang fizik. Got no chill, man. lol.

Kisah junior yang aku nak cerita ni berkaitan dengan adik aku. Tapi budak ni, aku-aku lah sekali dibabitkan. Aku tak kisah pun kalau nak tanya berkaitan matriks. Aku akan bantu dengan apa yang aku tahu. Tapi, budak ni agak obviouslah sampai sanggup guna nombor lain dan menyamar jadi orang lain and tanya soalan berkaitan matriks.

Nak tahu macam mana aku dapat tangkap tu adalah orang yang sama? Agak pelik bila orang luar tahu nombor kau. Then, nak tipu kata dapat nombor dari pejabat sekolah. Basically, pihak sekolah tak akan mendedahkan maklumat pelajar. Tipu tak berjaya lah junioe. Give him a big applause and try again. Hmm. Tapi aku tak berdiam diri danaku tanya nama budak tu siapa. Kata kononnya dapat nombor aku dari pejabat seklah untuk list nama senior. Dia kata dia bernama Syazwani. Aku tanya adik aku ada ke student sebaya dia nama syazwani. Dia kata mana ada. Tu mesti budak lelaki tu. 

Dia ws aku cakap sorry. Aku pun reply "Selamat maju jaya orang yang tak dikenali". ahahah. Wuuu finally. Dia tak puas hati, nak balas juga. Lepastu mengaku dia adalah lelaki. Lepastu kata dia tak ada kawan lelaki matriks. Secara logiklah, kau buka list senior sekolah tu, kenapa kau tuju nombor aku. Ada je student lelaki dapat matriks. Nak tipu tapi kelaut. Moga berubah. Yang kau duk guna nombor lain tu dah kenapa. Lepastu tipu. Aku tak balas pun. Biar je dia.

Dua hari yang lepas dari hari kejadian, dia ws aku guna nombor yang sebenar. Tetiba tanya cuti sem berapa lama. Aku bagi dia grey tick je, hahaha. Jahatkan? Janganlah jadi pemalas. Dalam buku peraturan tu bagitahu everything. Bacalah dengan teliti. Tanya soalan yang pelik-pelik. 

Moral of the story: sometimes kita kena rajin cari dalam google ke sebelum tanya orang. Kena baca maklumat penting tertulis. Aku tahu buku peraturan tu beratus-ratus mukasurat. Kita pun kena ada usaha lah habiskan baca. 

Sebelum aku tanya senior tentang matriks, aku baca dulu. Tak adalah terus tanya macam otak kosong gitu. 

0 comments: