Story in JMC P7

16:07,0 Comments

Image result for building tumblr
Be a tree with full of branches.
As I am too lazy to put all the previous part, you can scroll up and click the tab "Life in Matriculation" there. Then, you can read throughout all the stories.

I calm myself for several hours after posted "Story in JMC P6". It really pains to continue my story so I stopped. Today, I feel better after to do other things. It has been 5 days I left in KMJ. Really miss everything :'(


Ended of Semester 1

Sebelum habisnya Ko-k, cikgu Yusof suruh kelas aku buat khidmat masyarakat. Kitaorang kena angkat dah alihkan batu-bata yang dah rosak. Tak silap persiapan untuk Hari Kakom. Lepas dah kutip batu-bata tu, cikgu bagi kitaorang roti. Kebetulan, batch aku untuk Johor jadi tuan rumah bagi Hari Kakom. Tapi aku tak ada pun masa hari kakom, aku tak jadi pun sukarelawan. Jadi boleh balik rumah. Banyak jugalah kenangan masa sem 1. Dari situ mulalah aku berkenalan dengan students dari MS31. Diorang pun main bola tampar. Masa perlawanan peringkat Matrikulasi, perempuan (Kelas aku) merangkul Johan manakala lelaki (kelas aku) Naib Johan. 

Cikgu Ko-k wish kitaorg all the best untuk hadapi sem 2. Siapa je tak sedih masa sem dah tak ada Ko-k. Just belajar je. Aku ingat lagi semua struggle turun padang kmj, lari 4 pusingan. Cikgu Yusof suruh 6 pusingan, semua merungut. Suruh kurangkan. Katanya tak larat. Memang tak larat pun wehh, lepas Ko-k kena focus belajar. Memang penat. Satu pusingan pun macam apa. Bila dah lama-lama tu dah okay. 

Setiap pagi bila ada Ko-k, setiap orang akan lead untuk senaman. Pelik-pelik je aku tengok. Tapi buat je lah. Aku kan jadi AJK Keselamatan jadi setiap pagi ambil First Aid walaupun tak ada kes kecederaan berlaku. 


You Might Also Like

0 comments: