Luahan

19:31 Maisarah Mimo 2 Comments

Entry without photo.
 1 April 2017,
Inilah saat untuk aku bagitahu segala ketidakpuasan hatiku pada korang. Finally, everything is solved. Act, aku dengan kawan aku ni ada masalah. Eh sebenarnya aku tak ada kena mengena pun. Ni antara kawan akulah sampai aku pun terlibat. Diorg yang gaduh then masa tadi lah luahkan apa yang tak puas hati. Tapi reason yang korang tak puas hati aku dekat tu macam tak muhasabah. Hmm. Korang yang banyak buat hatiku terluka. Yes, aku memang mengaku. Muka aku memang serius dari luar. Tapi korang macamlah tal biasa. Dah memang muka aku macam tu. Takkan aku nak buat plastic surgery kot. One of them said aku ni tak memasal. Hmm I don't get it actually. Then cakap aku ni imaginasi tinggi. Sebab tu aku rasa tak muhasabah langsung luahan mereka. Imaginasi tinggi pun salah ka? Hmm

Aku lagi kecewa dengan korang. Buat group ngumpat aku. Ingat it is the best way to express everything in that group? Mungkin Allah tu gerakkan mata aku ternampak ada satu group. Lepastu rasa serba salah sebab aku dah nampak group tu. Aku pun bukannya manusia sempurna. Everyone doing wrongs. Korang yang bergurau kasar, tak adalah aku ambil hati sangat. Ada yang mulut bagi ayat tajam. Tak adalah aku nak heboh satu kampung apa yang korang dah buat dekat aku. Terima kasihlah sebab bagi aku pahala free. Sekarang ni satu je lah. Aku nak habis exam cepat. Tu je. And then the end of this life. Nak balik rumahhhhhh.

Kau cerita apa apa ,aku dengar. Siapa cakap aku macam nak tak nak layan. Kau tu yang tak reti kot macam mana nak bergaul dengan aku.hahahaha. but its okay. Aku dapat rasakan ada salah seorang tu pendam. But dia tak cerita all out. Bila suruh dia luahkan ,tak nak. Katalah tak ingat. Awak tu sakit hati jangan lebih-lebih. Semoga berubah kawan.

2 comments:

Bersabarlah. Adat dalam berkawan. Sis dah pernah alami tp masa tu takde wassap yg ada hanya YM. Hehe

Faham sangat bila orang mulut puaka ni mula merebak dan mula berbunyi. Lebih baik senyap. Saya senang je, nak umpat pun umpatlah tapi biarlah, kita tak perlu balas. Sakit hati memang, kalau ikutkan perasaan rasa nak lempang laju-laju guna batu bata. Apakan daya, kita memang manusia.

Kesakitkan harini akan menjadi kekuatan untuk masa depan ;)

Singgah jelajah sini. First time masuk. Hi. Haha.