Social

15:42 Maisarah Mimo 0 Comments

Entry without photo.
Hello.  Wish me luck,  next week is an examination week.  Final wehhh.  All the best for myself.  Thank you Tarani and your parents for treating us  McD. Sebenanya aku nak share.  Tadi semua duduk kafe,  so mereka mula bercerita.  Tapi aku diam jesebab tak ada nak dibualkan.  Then,  kawan aku kata aku antisocial.  Aku bukan antisocial,  aku tak ada idea nak borak apa dengan korang.  If aku intefere pun nanti cakap aku busybody.  So kita jumpa-jumpa gitu.  Tak perlu kesiankan aku sebab tak ada sesiapa nak borak. It's okay and I felt comfortable as long ada ada makanan. Hahah. Lagipun aku dah lama tawar hati dengan korang.  Kalau betul korang kawan,  cerita je lah,  aku dengar je.  Huhu.  Aku bersyukur gila study week ni jarang nampak korang. Aku bukan kejam.  Aku perly masa untuk bersendirian. Ok bye.  Thank you again for McD.  😍😍😍😍😍

0 comments:

"Pandai"

12:05 Maisarah Mimo 0 Comments

Image result for stationary tumblr
"Hidup ini perlu ada adab yang tinggi walapun kita ini tidak pintar dalam akademik."
Assalamualaikum dan Hai pembaca blog saya,
Hari ni aku nak kongsi satu cerita berkenaan kelas aku. Hari ni aku kena balik kolej dan minggu ni last balik bermalam sebab bulan 5 dah start final exam. Doakan saya dapat 4 flat. :) Ceritanya begini, kelmarin, budak lelaki classmate aku ni bagi gambar and tanya if anyone kenal that girl. Ada yang kenal, ada yang tak. Sudah tentu, semua akan bertanya kenapa dia tanya kenal perempuan tu atau tak. Yela, bila group ws tu senyap, complain lah group tu macam tak bernyawa. Bila dah bising dalam group tu, tetiba lelaki tu mengamuk dengan berkata, "Aku rasa nak carut." Sekarang kalian boleh menilai,siapa yang emosi tak tentu pasal. Lepastu dia cakap "bising". Lepastu, dia balas lagi, "Aku tanya tu siapa, kalau tak kenal senyap bodoh.". Bukan aku je yang sentap, yang lain pun sama. Aku dah bengang,aku cakap "kau boleh pergi left group". Pergi mampos. Mengamuk tak tentu pasal. Lepastu dia left group. Then ada minah ni back up lelaki tu dan berkata, "Dah left dah, puas????" Ada yang cakap "sikit arr puas". Bagus, ada juga orang loyar buruk. 

Perempuan tu kau tak yah nak back up lelaki jahanam tu. Lepastu ada salah sorg geng perempuan tu nak menghangatkan lagi chatting group tu dengan berkata, "Mai lah add, dia yang suruh *budak* tu left.". Aku takkan add orang yang emo tak tentu pasal. Aku tengok kawan-kawan aku yang lain tu gurau biasa-biasa je. Kau yang touching tahap tisu bayi tu dah kenapa? Kalau kau nak tahu wahai budak "4 flat", kau lagi banyak buat orang lain sentap dengan kau. Kau cakap orang tu badan besar, kau buat aku terasa dengan percakapan kau. Tapi aku sikit pun tak ambil kisah walaupun ada sakit hati tapi aku buat-buat lupa. Kau baru kena sikit je, dah melenting. Aku hilang respect dekat kau.

Aku bertambah benci dengan kau, bila hati aku tergerak nak check Wechat dan dapati kau kutuk kitaorang dengan berkata, "Member kuat nganjing, kau ingat korang boleh buat aku dan aku pun "tak pe korang buat aku buat macam tu",patutlah ramai benci kau, aku pun ada had sabar. Dah bodoh tu bodoh juga." Kau tak perlu memandang seseorang tu dengan bodoh sesuka hati. Kau ingat kau dapat 4 flat dah cukup untuk membuktikan kau pintar? Kau kena ingat, apa yang kau miliki tu bukan milik kau. Kau kena fikir apa yang kau dapat tu, siapa yang bagi. Dengan "4 flat" kau dah membuatkan kau riak. Aku ada pesanan, bila-bila je nikmat yang kau ada tu boleh ditarik balik. Allah itu Maha Adil. Kau salah nak lable orang tu bodoh, sebab setiap orang ada kelebihan sendiri. Dalam dunia ni semua tidak sempurna. 

Kalau kau sentap sangat, kau tak payah bergaul dengan kitaorang wahai berus jamban. Paling malang, aku dapat nama kau untuk sesi tukar hadiah. Kebetulan, aku nak bagi je berus jamban tapi takpelah aku bagi benda lain. Kang, nangis tak pasal-pasal. hahahahaha. Setiap kata-kata kesat kau wahai budak "4 flat", aku akan ingat. Untuk dua manusia perempuan tu, aku tahu kalian haters aku. Femes juga i ada haters. No wonder lah, setiap kali aku bersuara dalam group tu, nak juga menyibuk. Hidup ini kadang-kadang di atas dan di bawah. Takpe, tinggal 2 minggu lebih je lepastu freedom. 

Since korang(classmate) tahu blog aku kan, dah jumpa ? manalah tahu ada yang berusaha pergi Google nak cari blog aku. Tahniah. Bacalah. Biar buka mata sikit. Lagipun korang tak perlu tahu link blog aku. Ini berkenaan dengan aku dan blog je. Jaga life kau sudah. Kalau terasa, sila ubah diri anda. Sebenarnya aku dah lama tau nak post pasal kau tapi aku malas je.

#Thanks reader yang support saya. Sayang awak semua. :)

0 comments:

Final is coming.

13:21 Maisarah Mimo 1 Comments

Entry without photo again.


Two weeks left before ending if matriculation session. Obviously, final is coming. Hehe. Wish my classmates and I achieve 4 flat for this semester. Oh ya ,if I'm free after matriculation session. I will be a fasilitator for new batch 2017/2018. Hihi glad to meet all of you. Lol. Kalau tak keberatan lah. Sekarang tengah decide ,nak ke tak nak. Yela rumah bukan dekat. Hahahah. All the best friends!

1 comments:

Luahan

19:31 Maisarah Mimo 2 Comments

Entry without photo.
 1 April 2017,
Inilah saat untuk aku bagitahu segala ketidakpuasan hatiku pada korang. Finally, everything is solved. Act, aku dengan kawan aku ni ada masalah. Eh sebenarnya aku tak ada kena mengena pun. Ni antara kawan akulah sampai aku pun terlibat. Diorg yang gaduh then masa tadi lah luahkan apa yang tak puas hati. Tapi reason yang korang tak puas hati aku dekat tu macam tak muhasabah. Hmm. Korang yang banyak buat hatiku terluka. Yes, aku memang mengaku. Muka aku memang serius dari luar. Tapi korang macamlah tal biasa. Dah memang muka aku macam tu. Takkan aku nak buat plastic surgery kot. One of them said aku ni tak memasal. Hmm I don't get it actually. Then cakap aku ni imaginasi tinggi. Sebab tu aku rasa tak muhasabah langsung luahan mereka. Imaginasi tinggi pun salah ka? Hmm

Aku lagi kecewa dengan korang. Buat group ngumpat aku. Ingat it is the best way to express everything in that group? Mungkin Allah tu gerakkan mata aku ternampak ada satu group. Lepastu rasa serba salah sebab aku dah nampak group tu. Aku pun bukannya manusia sempurna. Everyone doing wrongs. Korang yang bergurau kasar, tak adalah aku ambil hati sangat. Ada yang mulut bagi ayat tajam. Tak adalah aku nak heboh satu kampung apa yang korang dah buat dekat aku. Terima kasihlah sebab bagi aku pahala free. Sekarang ni satu je lah. Aku nak habis exam cepat. Tu je. And then the end of this life. Nak balik rumahhhhhh.

Kau cerita apa apa ,aku dengar. Siapa cakap aku macam nak tak nak layan. Kau tu yang tak reti kot macam mana nak bergaul dengan aku.hahahaha. but its okay. Aku dapat rasakan ada salah seorang tu pendam. But dia tak cerita all out. Bila suruh dia luahkan ,tak nak. Katalah tak ingat. Awak tu sakit hati jangan lebih-lebih. Semoga berubah kawan.

2 comments: