Last teen

18:34 Maisarah Mimo 1 Comments

Image result for last teen tumblr
Last teen in this year. I am too old. huaaaaaaa T.T

Birthday saya dah lepas hikhok bulan jan yang lalu. Baby jan. Who's baby jan? Kita geng. Makin kita meningkat umur, makin banyak kena fikir. Yes, itu betul. How time flies. Masa lalu jauh kebelakang. Banyak kenangan terindah telah dicoretkan dalam sebuah kehidupan menjadi pelangi. Dari tadika sampai sekarang. Rasa nak nangis. lol sebab rindu my old circles. Sekarang nak jumpa schoolmates memang susah. yela dorangkan study, semua study and cuti pun tak sama. However, hidup tetap kena diteruskan. 

1 comments:

After a long month ago.

11:17 Maisarah Mimo 0 Comments

Image result for doctor tumblr
Do pray for me. Insha Allah, I want to be a doctor in my future. XD
Assalamualaikum and good morning to everyone.
Dah masuk tahun 2017, Alhamdulilah masih dipanjangkan umur. Lama juga lah tak hadap dekat blog ni sebab pspm 1 dan tak ada masa nak sentuh blog due to assigment yang banyak. Normal lah tu as a student. Now, aku tengah fokus untuk pspm 2. Just tinggal 120 hari je kalau plus minus. Itu apa yang aku dengar dari lecture cakaplah. Tak lama pun dkeat matriks ni, bulan 5 dah tamat pengajian. Waktu tu sesuai untuk aku berhooray-hooray. haha tak adalah parti sana-sini. Gila kau. Bolehlah aku rehat dekat rumah untuk 10 bulan di matriks. Hihi. Blog ni tak ada emoji lah, rasa macam cerita tanpa emoji macam tak syok T_T . Macam tak ada perasaan nak cakap. Okay semalam hari khamis, aku dah sampai rumah. hihi. Sebelum balik tu, ada benda penting aku kena hadapi iaitu Muet Speaking Test. It's quite fun lah sebab masa discussion tu. Memang aku kena speaking test tu first day beb! Alhamdulilah, everything was eased. Thanks mak sebab doakan. Memang aku salute dekat kawan group discussion, dorang memang give all out lah. Tahniah.
Masa malam sebelum speaking test, ada lah certain group turun duduk dekat susur gajah practice speaking dekat situ, agaklah esok nak exam, malam tu baru sibuk nak practice. Well, typical student. Aku jadi concluder. Dari situ, dorang tahu aku ni seorang blogger. Wehhh siap minta link oh. AKu tak bagi pun. hihi

Nak jadi concluder tapi jam tak ada. Macam funny lah sampai esok pagi dah masuk bilik kuarantin pun aku lek je dengan jam tak ada. Aku macam berserah je. lol Kebetulan Syaf bawa jam, itupun dia pinjam roomate dia punya. Aku ni mana reti nak guna jam digital, lepastu dia ajar. Alhamdulilah, aku dah reti memakainya. hahahhaha. Tawakal je lah, apa result pun. Sebab dah usaha. Now, next battle, 4 flat for sem 2. I wish all the best for all matriculants. Anything want to know about me? lol just comment atau chat je lah dekat cbox. Ig cari sendiri. :P

0 comments: