Imbas

22:02,1 Comments

Comelnya anak singa ni. Kalau jinak, aku dah peluk-peluk dah. haha takpun jadikan bestfriend.

Hi kawan-kawan.
Kita muncul lagi setelah acah-acah kata entry sebelum ni akan menjadi entry terakhir. Hahaha tapi aku buat lagi entry baru. Lol, agak sekejap jangka masanya. Masa chat dengan bffku, ratna terbuka cerita masa darjah 5. damn. memalukan je. Aku dapat salah seorang classmate suka aku, aku tak suka dia kot. Sepatutnya aku biarkan je la buat tak tahu, tak layan tapi aku terfikir nak buat sesuatu. Sesuatu yang aku patut buat untuk dia benci aku. lek ya semua, ni zaman hingusan namanya. Agak lama aku tunggu saat-saat untuk kenakan dia. Oh jahatnya aku. Ya, memang jahat. hahaha.

Loceng sekolah pun dah berbunyi menandakan tamat sesi belajar. Balik rumah lerr. Lol. tapi aku tunggu semua keluar kelas, tak semua, ada lah kawan aku lagi yang tengah kemas-kemas buku. kebetulan, kalau tk silap. dia sorang je lambat balik. aku pun cepat-cepat simpan buku, pencilcase dalam beg, zip semua tu. Aku datang dekat dia dan bermula bunyi Mission Impossible. Tenenene~

Tetiba je mulut aku cakap, "Kau apahal?", hahahaah tah pape duh. Aku tak ingat reaksi dia. Rasanya dia macam hairan lah sambil tengah kemas buku. Aku pun cakap, "Aku tak suka kau lah!", marah-marah. hahah. Aku tak ingatlah dia cakap apa, tpi yang pasti kitaorg bertengkar dalam kelas. Aku pun dengan cakap, "Dahlah gigi jarang", aku tengok dia macam nak nangis. Aku kelam kabut ambil beg, terus lari dari kelas. Macam nak tercampak jantung. Takut jangan cakaplah. Masa marah-marah tak fikir rasa takut langsung.

Masa lari tu, dia nak keluar air mata, dah nak angkat meja nak baling angkat. Alhamdulilah, aku selamat. Bahaya duh. Kawan aku hanya mampu tengok je, yela aku sebab tk pernah marah macam tu. hahahahahahahahahaha. Dari ekoran mata aku , masa tengah lari tu nampak dia baling meja. Gila duhh.

Esok pagi tu, ingat datang sekolah tak ada apalah yang berlaku. yela sebab dalam kelas semua dah balik tinggal beberapa org je yang dlm kelas. Bila masuk je tapak perhimpunan, semua budak lelaki classmate aku pandang aku lain macam, macam aku dah bunuh orang. Menakutkan. Aku pun cakap dalam hati.-Ni mesti si z tu bagitahu kawan-kawan dia. Aku tengok semua pandang macam tu, buat tak tahu je la. hahah kejam. Gaya macam orang tak bersalah.

Lepastu, saksi kejadian (kawan aku) bagitahu, "mai, sikit lagi nak kena meja tu.", fuhhh. tapi rasanya dia dah lupa kejadian baling meja tu. hahahhaha. sebab dia follow aku dekat insta. hahaha k bye.

1 comments:

Farvel

16:55,2 Comments

Masa hujan seronok minum secawan kopi sambil membaca buku dan perhatikan awak. hahahahhaha duh

Hey blogger!
Lamanya kita tak berhooray horray dekat blog ni. Padahal belum habis edit lagi. Tak tahulah nak tukar apa  mungkin biarkan macam ni jela. Alhamdulilah, aku dapat tawaran matriks. hehe. Happynyaaa! Mungkin ni last kot buka blog, lepas ni dah busy lahh. Hmm :( lek lek, bila ada masa nanti, aku buat entry baru lah. Lebih menarik. hahaha. Ada tak sesiapa tahu macam mana nak delete wechat? Aku dah serabut dengan 3 wechat. Tigaaaa weiiii. Aku pun tak tahu kenapa aku pergi buat sampai tiga. Masa buat pun, masa sekolah dulu. Aku memang nak deactive semua pun. Macam dah malas nak on. Mungkin dah terlalu lama menggunakan apps tu. hahaha. Farvel tu bye maksudnya.

Dalam minggu lepas, orang gila tu add aku dan buat fb lain. Eh fikir aku tak tahulah tu. Rasa tak selamat dan nak buang fb juga. Rasa selamat sikit bila ada blocked button. :( ni semua sebab kau tak guna. hahahah. Okaylah semua, ada hari nanti aku buatlah cerita baru.

2 comments:

Tergendala

00:45,0 Comments

 
Kenapa gambar habuk cantik-cantik dalam Google, sedangkan realitinya buat aku bersin dan tidak secantik dalam google. HAHA

Hey blogger.
Omg, lama duh aku tak buat entry. Rindunya dekat blog. Malam buta ni rajin buat entry sebab tenet adikku laju. Huhu, tapi sekejap je. Esok dan tak tahulah sampai bila, blog aku kembali berhabuk. Jadi, sorrylah kalau aku tak blogwalking blog korg dan follow blog korg. Tenet tak ada T_T Bye semuaaa. Nanti kalau dah okay tenetku, baru aku terjah sana sini. Don't worry!  Aku dah macam menggila tenet tak ada. hahaha Menyepi gitu lagi lagi group family's blogger ckp diorg buat entry baru. Aku pun rasa hampa sebab tk dpt buka blog. Akhirnya, dapatlah buka sekejap. LOL. Btw, aku tak sabar nak sambung belajar. huhuh hooray hooray :D Bye sekali lagi :*

0 comments: