Five things I hate most.

00:05 Maisarah Mimo 2 Comments


Terima kasih kepada sis Beeha sebab tag.
Akhirnya, adalah juga untuk aku buat entry. kui kui.

Bila tengok gambar tu macam banyak idea tau tapi bila nak taip tak keluar seperti apa yang diimaginasikan. Mungkin kesan ketakutkan saat mendebarkan yang beberapa jam lagi akan hadir. Haha. Perasaan bercampur-baur. Sebelum aku membebel yang tak ada kaitan marilah aku share lima perkara yang aku benci. Sambil-sambil tu dengar lagu st12- saat terakhir. Emosi sikit. Hahahhaah.

1.Perkara pertama yang aku benci ialah aku tak suka orang tengok-tengok aku. Amik kau terus mendapat tempat pertama. Yela, mestilah rasa tak selesa bila orang pandang-pandang dekat kau. Rasa nak bagi penumbuk kuasa pico. xD Kalau tak puas hati, marilah berbincang dekat kedai kopi kan? hahah

2. Orang yang tak penting menyemak dalam whatsapp. Dahlah kacau orang, kena pulak memang malas nak layan. Kalau apa yang orang tu hantar ws, biarkan greytick selamanya. Hahah. Kalau dah fed up, block je. Yeayy aman dunia. Tak de keje lah tu nak kacau orang. Lepastu nak emosi bila orang tak balas. hak balas hak aku. hahah. Tengok kan aku dah emosi.

3. Internet slow. Perkara ni tak dapat dipisahkan dari awal aku internet sampai aku habis form 5. Merananya. Bayangkanlah aku bermula tak kenal siapa Google tu masa darjah 5, kalau tak silap. Internet pun bermanja-manja dan lambat. Stres nenek tapi nasib baik boleh kawal. haha.

4. Bila orang guna sesuatu barang. Eh bila aku nak guna sesuatu barang macam alatan sekolah ke contohnya dan sebagainya. Masa tu jugaklah yang lain nak guna. Eh, masa aku tak pakai, tak nak pulak guna. Menguji kesabaran aku betul. kahkah.

5. Pinjam hak milik orang. Aku tahu semua pun akan mengalami macam aku juga. Siapa yang suka kalau orang dah guna barang kita tanpa minta izin, guna tak pulangkan dan buat hak miliknya. hahaha. Tapi aku tak kisah pun, buatlah hak milik korang. Yang aku kisah sekarang ni, aku dah bagi korang pinjam buku, kau lipat buku tu? Eh, tuannya pun jaga elok-elok buku tu, kau senang-senang nak ronyok bukuku? Mengapaaaaa? hahah 


Nasib baik nak lima je. Kalau tak aku dah lebih emosi nanti. Rileks semua, saya seorang yang cool :P



2 comments:

yang no lima tu betul sgt, sama macam Beeha. Pantang ok org pinjam novel and lipat novel kita sbb nak tanda dia dh baca kat mana. Tuan punya buku pun tak buat mcm tu. Sedih tau.

@Beeha Azman ahhh betul tu. haha