Decoration Part 2

00:36 Maisarah Mimo 2 Comments

Malam-malam buta nak kokokrunch.
Hey blogger.
Lama tak post entry. kui kui. Meriah betul group Blogger Family. Hihi. Tadi ada orang balas komen aku dalam spanish. Hahah mesti dia ingat aku orang Spain. Lol. Okay, aku gigihkan diri untuk siapkan beberapa rooms. Agak jealous oh ramai yang 'pro'. Aku rasa macam krik krik je duh. Tapi ada contest ni tentang Bachelor Pad. Aku pun tak berapa faham konsep apa yang dia nak. Lama-lama tu aku faham lah jugak. Macam lebih kurang Masculine gitu. Tengok dululah aku nak hantar ke tak nak :P Lagipun due date lama lagi. Jom tengok dekorasiku yang tak berapa sangat.



 Hahahaha tengoklah apa dah jadi dengan konsep masculine aku. Tapi aku rasa simple sangatlah, esok ubah balik lah. Aku dah mengantuk. Selamat malam semua.

Yang padang hijau tu tetiba inspirasi datang dari magik. LOL.


2 comments:

Senyapkan diri.

11:44 Maisarah Mimo 6 Comments

Perasaan yang tidak dapat diduga.
Hey blogger.
Hai semua, aku menghilangkan diri setelah berjumpa sesuatu. Apa sesuatu tu? hahaha. Nanti aku cerita. Boleh tak korang klik gambar bawah ni. Terima kasih hihi :D


Aku dah jadi semakin gila dengan satu application ni. hahhah iaitu design room. Seronok pulak decorate sana sini. Yela, dulu masa baru ada internet, main decorate game yang jenis kuno punya. No 3d, no 360 darjah panorama. Lolz. 360 darjah panorama tu kena ada kredit. hekkk maaflah takde kredit. 3d pun okay dah. Maaflah aku ketinggalan. haha. Tahu tak, agak frust bila kau dah edit room tu cantik-cantik. Tertekan delete. Satu room tu hilang. Oh my goddd ! Terus tertekan perasaan. hahah
Adik aku ni bisinglah menyanyi "Takkan kumampu, takkan bisa...".  Suruh diam, aku pulak yang kena marah. haha








Tu lah maksud aku "sesuatu" tu. Aku tengah bergumbira edit sana sini. Bye semua :*


6 comments:

Segmen Sesi Mengenali Ahli Blogger 2016.

21:15 Maisarah Mimo 8 Comments

Jom join. Klik banner.

  •  Buat satu entri " Sesi Mengenali Ahli Blogger " dan impian anda terhadap blog anda.
  • Buat biodata anda sikit dalam entri tersebut.
  • Ajak ahli blogger lain untuk join.
  • Dalam entri mesti diisi nombor telefon * ikut pada diri nak letak atau tidak*, laman sosial yang korang ada ( Instagram , Twitter dan Facebook )

( Nombor telefon email pada aku pun boleh , mana tahu group whatsApp nanti ditubuhkan )


1. Hi marilah berkenalan dengan saya. Impian saya dalam blog ni bukan nak followers yang banyak. Oh tidak ya. Impian dalam blog hanya mahu berkongsi kisah pengalaman hidup dan minat terhadap blog juga merupakan salah faktor untuk terus berblogging. hehe. Saya berblog pun sebab nak kenal dengan blogger yang lain sambil baca entry mereka yang menarik dan dapat dikongsikan dengan orang lain justeru dapat mengeratkan silaturrahim. Sejak berblog pada tahun 2010.

2. Baiklah, namaku diberi Maisarah Binti Musa. Agak ringkas tetapi mudah untuk dipanggil dan mempunyai makna yang baik. haha. Nak tahu makna nama Maisarah? Maisarah bermaksud kekayaan dan kesenangan. Hoho. Jadi panggilah nama penuh ya. kihkih. Anak sulung daripada 5 orang adik-beradik. Seorang kakak yang dah tua pada 2 Jan. Dah masuk 18 tahun. Seorang kidal juga. hahaha. Saya memang suka melukis. haha

3. Saya mengajak mereka untuk berkenalan juga :
  sis qilah 
  sis fadh
 sis scya
  tomo

4. Ig; maisarahmusa / maisarahmimo
    No? nanti saya emel. hihi


8 comments:

Islamic Fighter.

21:33 Maisarah Mimo 1 Comments

Zombie




During this time you know “Zombie” in Hollywood movies or games either on a computer or smartphone introduced by the Western world as a creepy undead who do not have heart or mind and ardent consuming animate human or living creature.

In fact, Zombie likened or depicted as evil creatures who must be exterminated or resisted. Illustrates the non-Muslims as undead zombies who do not have the slightest kindness.

However, you’ll be surprised, it turns Zombie is Islam fighters in the region of South America, specifically in Brazil.

Here, the truth, the history of the Zombie ‘The Hero of Islam’ which Aktual.co quotation from the writings of Jihad al-Turbanli titled “Miatu min Udzoma ‘Ummah al-Islam Ghoiru Majro at-Date.”

Zombie is the commander of the Muslim army valiant who contributed to spread of Islam in the land of Samba. In fact, gradually, Zombie together with the local Ulama successfully establish a Daulah Islamiyah in Brazil.

In the sixteenth century, precisely around 1550 AD, Islam began to enter Brazil. At that time, the Portuguese incorporate African slaves to the coffee-producing countries such as workers in the sugar cane plantation workers. The majority of African slaves were Muslims so that since then a lot of Muslims and Muslim women living in Brazil.

Day by day, the number of Muslims in Brazil more and more. In addition to migrants, indigenous peoples also started flocking to Islam, being a new convert. Status strata of Muslims became more powerful, not only work as sugar cane workers.

When the position of Islam in Brazil rose, the Crusaders and the Crusader forces kill scholars and disseminators of Islam and destroy Islamic culture in Brazil. Crusaders sought to destroy Islam up by the roots. And they consider their program successfully. Islam has disappeared in South America.

In an alarming condition destruction of Islamic civilization in Brazil in 1643 ago, came the Islamic fighters. With the spirit of enforcing Islamic law, Zombie declare the establishment of an Islamic state in Brazil after preaching as well as the symbols of Islam to various parts of the territory of Brazil.

Additionally, Zombie also invite leaders and leaders in remote areas to convert to Islam (converts).

Crusaders soldiers who thought Islam in Brazil has been destroyed, instantly snapped up. Islam apparently not dead in the country’s famous football. Zombie revive and preserve the teachings of the Prophet Muhammad in the Earth Brazil.

Therefore, the Crusaders together with the Crusaders immediately make Zombie as a target killing. Knowing the extraordinary development of Islam, the Portuguese launched a battle to the small developing countries in the Americas.

However the greatness of God’s power SWT- Zombie together Muslims Brazil in their first battle defeated the invaders to developing broad is their territory.

In fact, Zombie also can conquer the 20 regions in the state of Bahi in Brazil. Then, continue the Islamic state was taken away Brazil until approximately 50 years.

Black Muslim struggle against imperialism continues until the Portuguese empire were plugging their influence to quell the growing Islamic development.

Then later Imperial Navy in Europe to help the Portuguese in the burned seeds of the Islamic Revolution in 1695 AD. Until, the Islamic fighters fall one by one and Imperialist increasingly fly the flag of their power in the land of Brazil.

And apparently, Zombie is not just an enemy at that time. His name was also distorted the facts in this modern age.

Western colonizers tried to spread the face (image) Zombie because they fear the emergence of a figure like a zombie in the South American continent.

Citizens of the world were forced to fear the Zombie depictions displayed by the enemies of Islam as being a destroyer, skinny and ugly.

In fact, the truth of the imperialists want to come back to destroy the history of the rise of Islamization that has flourished in this world, as they destroy Islam in Brazil at that time.

Ferro Maulana -



Source: Tumblr.

1 comments:

25 THINGS THAT MAKE ME HAPPY

00:46 Maisarah Mimo 3 Comments


The Rules.
Create a new post + insert the theme picture above.
List 25 things that make you happy most of the time (it can be any language that you want)
Mention the blog that have tagged you (of course it can be more than a blog)
Tag at least other 5 bloggers & make sure they know they've been tagged!
You might also share your favourite quote of the week! (if none, then it's okay)

Terima kasih kepada Farahiz sebab tag Maisarah. Yeah boleh aku senaraikan. haha 25 tu banyak tu.
1. Merantau ke seluruh negara itu adalah impian aku sejak kecil lagi. Nak pergi London. Nak merasa semua musim dan nak cakap bahasa rusia, sepanyol dengan mereka. lol

2. Suka aktiviti yang ekstrem macam mendaki gunung. tapi belum lagi mendaki.
3. Dengar cikgu cerita yang kelakar-kelakar. Serius aku rindu dengan cikgu. Takpe, masa amik result,boleh lah kita berjumpa. Insha Allah :D
4. Melukis. Bila aku melukis, aku rasa gembira sebab mungkin hasil seni tu memuaskan hati aku. haha. Tetiba nak melukis pulak.
5. Rasa gembira lepas kenakan orang. Hahaha jahatnya. tapi tak gembiranya aku dibahan dengan el. *wei aku dengar sesuatu dekat depan* takut. hahah pengaruh post sebelum tadi.
6. Rasa gembira bila tengok family gembira, ketawa. :'D
7. Dapat tengok Larva pun buat aku happy. Hahaha benda kuning tu aku rasa nak tumbuk je :D
8. Apabila makanan dah siap, lagilah gembira. perut pun gembira. LOL
9. Rasa gembira bila takde siapa kacau aku.
10. Masa f4, Zharif selalu buat lawak dekat kelas. Aku  gembira jugak lah sebab masa tu aku rasa hampa sangat terpisah dengan kawan tapi kawan lain yang aku tak kenal pun okay je, not bad.
11. Wifi laju. Mestilah semua suka kan ? Takpayah asyik berputar je loading tu.
12. Salam dengan bestfriend,classmate (girls), rasa happy je.
13. Baca novel
14. Tengok annoying orange yang banyak mulut tu :D
15. Masa f3, ada tukar-tukar hadiah, kebetulan crush dulu dapat hadiah aku. Berbunganya hati pada waktu tu je.
16. Dapat keputusan cemerlang dlm spm. Tinggal beberapa hari je.
17. Dapat berkenalan dengan blogger baru, kawan baru.
18. Masakan mak yang sentiasa membuat aku happyyyyyyyyyyyyyy.
19. Tengok baby yang comel dekat youtube tu.
20. Tengok fav movie.
21. Aku happy tengok orang selamatkan haiwan.
22. Aku gembira bila aku buat mereka gembira.
23. Bila bilik bersih.
24. Dapat jumpa kawan yang dah berpisah selama 11 tahun.
25. Jumpa kawan-kawan


Tag : DIA DIA DIA DIA DIA
Nampak tak jawapan tu makin lama makin pendek. Sampai aku tak tahu apa yang aku gembira. haha Tadi cakap nak tidurkan? hahaha. okaylah bai semua. good night.


Favourite quote : "Kita ini ibarat pelayar yang dahagakan air" 

3 comments:

Sepupu-sepupu.

00:05 Maisarah Mimo 0 Comments

Jom naik basikal dengan aku? Kita pergi terbang dekat awan-awan dengan naik basikal je. LOL

Hey blogger.
Apa khabar semua? Malam-malam ni aku rajin nak cerita ceritun dengan korg. Tahu korg tak nak dengar tapi aku nak cakap juga. Tengah dengar lagu terlintas nak cerita saat bersama-sama sepupu sebelah mak. Setiap kali balik rumah mak long, waktu malam mesti berkumpul dekat dapur. Biasalah tak jumpa lama dan lama dekat dapur tu kecuali aku. Aku buat hal aku. kih kih. Malam tu semua tidur lambat. Memang tidur lambat lah kot sepupu-sepupu aku tu kecuali aku. Aku selalunya manusia yang tidur awal. LOL. Dekat rumah selalu cuba tidur lambat namun aku tetap terlena awal. Maaf aku tak boleh bermain dengan mata. hahahah. sekarang aku duk feeling dengar lagu nur jannah ni.

sambung balik. Aku pun malam tu rasa nak join lah apa yang diorg borak tu. Tak seronoklah aku dekat ruang tamu tu online sorang-sorang dalam suasana gelap. Tak seronok. Tak syiok. Aku pun duduk dapur dengan diorg. Tetiba aku terdengar mak long aku bercerita hantu pulak. Maklumlah aku penakut sikit je. hahahaha. tapi aku cuba untuk cover line ketakutan aku. Mak long aku pergi cerita malam-malam anjing dekat belakang selalu menyalak. Kau tahu aku yang duduk dekat kerusi hampir dengan tingkap dapur rasa nak angkat kaki dan lari. LOL. lepastu mak long aku cakap lagi, masa tu sepupu-sepupu aku ni rajin tido lambat. Layan movie katanya. Sekali tu terdengar anjing "auuuuuu".
Meremang lah bulu roma duh. Dua org sepupu aku ni pandang antara satu sama lain. lepastu macam biasa, sambung balik tengok movie. haha.

Ada satu cerita lain pulak. Dengar anjing gong gong dekat belakang. Tak silap aku, mak long aku keluar pintu belakang nak tengok kenapa bising-bising dekat belakang tu. Lepastu anjing tu pandang je dekat atas arah rumah mak long aku. Gila kau, aku dengar pun terus aku bangun nak beredar dari dapur tu. Sampai anak dia "Apa mama ni?", sambil rapat pintu belakang rumah. hahah. Sebelum tu memang meluas pun buka pintunya. Dengar cerita tu semua pengecut. Adehhh. Selamat malam semua dan jangan lupa baca doa sebelum tidur. :D :D

0 comments:

Minho

11:43 Maisarah Mimo 2 Comments

Ki Hong Lee <3
Hey blogger.
Salam Jumaat. Hari ni terlintas nak cakap pasal maze runner. kehkeh. Watak siapa yang korang minat ? Aku minat Ki hong lee a.k.a minho. Walaupun dia bukan watak utama. haha. Dia kacak wuuu. hahahah. tapi ramai yang minat siapa tu alah lupa nama dia. Jap nak google. Newt ! tu diaaaa. Ramai minat dia sebab dia comel kan ? Ya aku pun rasa dia cute miut. XD

KHL sentiasa jaga rambut duh. hahaah, lari mana mana, rambut dia macam tu je XD XD


Dalam banyak-banyak part, aku rasa part ni paling gila. Nasib sempat lari. haha.


hui, aku fikir dia ni KHL. okay bukan rupanya. >_< 

2 comments:

#First Giveaway by Shazhoniee

17:07 Maisarah Mimo 5 Comments

Jom join. Klik banner.

Tag ;

Awak dan Awak

Bukti :D haha
Ig : maisarahmimo
Followers : 290

5 comments:

Jeng jeng jeng

23:42 Maisarah Mimo 2 Comments

Aku harap aku ada almari "Narnia" ni. hahaha. Bila nak menyorok je, keluar-keluar dekat tempat salji. Wahhh.




Hey blogger.
Rindunya zaman tengok narnia. Lagi lagi sedih dekat Mr. Tumnus. Aku tak tahu pulak dia tu pelakon dalam x-men. Kalau tak silaplah. Sebenarnya aku dah lama bercadang nak post sesuatu. hahahah biarlah rahsia tapi aku ada cakap dekat entry lain. LOL. tapi aku tak ingatlah entry mana.
Hasil seni yang aku buat. hahahah tu je. erk







Aku rindu dekat George. George tu si tulang-belulang,kawan kitaorg dlm makmal bio. huhuk >_< 
Sesiapa tahu tak macam mana nak adjust saiz gambar ni. Bila post je, semua gambar besar gedabak. omggggggg T.T

2 comments:

Menarik

19:39 Maisarah Mimo 6 Comments

Belon-belon
Hey blogger.
Salam Maghrib. Ahhh ni dah sehabis edit rasanya blog aku. omg ! tapi aku tak tahu lah setiap kali nak tengok blog aku, ada keluar benda loading berputar-putar tu. Dah cuba nak buang tapi tak tahu lah mana satu kod nya. So biar je la.

Crush aku like my status. hahahhahahahahahaha nak menari jap. LOL
 Apa pendapat korg tentang blog aku ni ? haha.

Halaqah tadi best sangat. Topiknya tentang kiamat tapi tadi diorg ceramah tentang kejadian bumi. Teori big bang, dark energy, ada makhluk A.M.H (anamotically modern human) dan macam-macam lagi. Tertarik. Minggu depan topik tentang tiupan sangkakala.

6 comments:

Berwajah baru

19:55 Maisarah Mimo 0 Comments

Suasana yang nyaman.
Hey blogger.
Selamat tinggal blog berwajah lama. Omgggggg rasa sedihnya dah bertukar wajah :'( Bye blog yang comel. huhuhu. Masih banyak lagi yang perlu di edit. Stres aku di sini. hahah. Salam Maghrib. Apa komen korang tentang blog berwajah baru ni ? -,- Alamak aku tak sempat nak screenshot blog lama. kahkah. hiu

0 comments:

Less than a month.

21:33 Maisarah Mimo 2 Comments

Tak lama lagi result keluar.
Hey blogger.
Cepatnya masa berlalu. Lagi tinggal kurang sebulan je keputusan spm keluar. Saat paling mendebarkan bagi calon 98. Sesiapa yang tahu, biasiswa selalunya mohon lepas dapat result atau sebelum ?. Akhirnya, aku berjaya kemas kini tumblr aku tu yang dah bertahun-tahun terbiar. Kes malas lah ni. Tak larat nak edit. Hahaha. Kebelakangan ni aku tak de mood nak layan bestarian. Nak lupakan mereka. Selamat tinggal korg. Hahahah asal emosi sangat ni? Entahlah aku sendiri pun tak tahu. Semalam aku kesian tengok adik aku demam. Jadi aku sebagai kakak yang baik mengajaknya untuk tengok cerita kartun. hahahahah.

Aku memang hantu tengok kartun larva. Aku memang dah jatuh cinta dengan dua ekor ulat belang. LOL. Ternyata adik aku tak nak, rupanya nak tengok kartun bas. Erk. Maksud aku Tayo the bus. macam tu lah lebih kurang. hahaha. Oh best jugak kartun tu. Omg maiii sedarlah awak tu dah tua masih layan kartun lagi ?

Eh kisah pulak nenek ? suka hati lah. Dah hantu kartun, layan je la. :'D :'D Tak seronoknya kena ulser beb. Aku takleh nak makan. Acah je XD Dulu masa sekolah , tak pernah lah pulak kena ulser, sekarang ni asyik kena. haha . Jemputlah ke tumblr aku; TUMBLR 
Sesiapa yang ada tumblr tu share lah ya. Okay lah nak tengok lari. Omg !!! Novemboys ada.
Jom tanya tanya nak ?
ASK ME

2 comments: