Sekolah ganti

13:40 Maisarah Mimo 1 Comments


stylesnooperdan



hai uolls. heee :D seronok betul datang sekolah tak belajar. hahaha. boleh lah jugak. Hmm, sian cikgu addmath, ya ya lah dah niat esok nak buat revision untuk addmath. aku pun rasa dah begitu semangat lah jugak. aku bangun awal. lewls. memanglah pegi sekolah bangun awal -,,- sebenarnya bukan tu, aku dah persiapan,semangat nak belajar lah ni. lagi pun hari isnin dah mula exam. exam 2 minggu. jadi sabtu ni belajar mcam biasa lah. Pagi tadi memang semangat sangatlah. siap bawak fail bm yang cikgu suruh hantar. tiba-tiba bila aku datang. boleh kira je berapa orang yang datang. Rasa macam hmmm kenapa kenapaaaa? hahaha yelah semangatlah tadi. mood belajar hilang semakin hilang. haha. masuk je kelas. hmm lagilah 11 orang je dtg. adakah mereka sudah pro dalam addmath ? hahaha aku ni dari tadi addmath. masuk-masuk je kelas, ma cakap "nak tengok tak ma bawa apa?" kitaorg gegirls ni cakap "Nak!" jap. Eh ada cerita winx club ahh. cerita feberet masa dulu. okay sambung balik. Lepastu, ma keluarkan barang yang dia bawak dalam plastik tu. Dia keluarkan gelang rupanya, jadi kitaorg menjerit. woaaah. macam tak pernah tengok pulak. aahaks. banyaknya gelang yang dia jual. sampai cikgu sivik datang, hajatnya yang nak bercerita pasal doktor, habis terbatal. Dia pun layan kitaorg tengok gelang-gelang tu sekali. sampai lelaki pun menyibuk datang. Kononnya nak tengok gelang tu, kot kot boleh bagi dekat mak nya. hahah apalah. masa tu ceritalah itu ini. dan blbabla. aku,ratna dengan farah, amik salah satu gelang yang ma bawak tu tanya, macam mana kau kira harga gelang ni. yela, layer tu berapa,link tu, alaa pasal gelang lah. korang pun tahu kan ? so,dia cerita lah, kalau ini seringgit, kalau ni blabla. kitaorang ohhh. ada satu gelang ni, linknya ada 3, ketam, anak ketam, love. si Ratna ni pergi buat andaian yang si ketam tu sebagai emak, kononlah. dia cakap emak ketam mengajar anak ketam, aku pergi sambung bercinta. jadilah mak ketam mengajar anaknya bercinta. hahahha apalah.bosan jugaklah mula-mula. hmm.

masa sivik dah habis, bi pulak. tapi kena belajar lah jugak. walaupun cikgu terkejut hanya 11 org je yg datang. cikgu ajar sekejap je kot. lepastu dia pun ckp nak dengar satu cerita seram tak? kitaorang semua, nak nak nak. hahahha cerita punya pasal, buku semua tak pandang. ish ish. wuish seram kot apa cikgu cerita. tak nak certa. takuuuuut. huuu. bm, cikgu dekat tingkap dah start mengir beerapa orang yang datang. cikgu bi teriak 11 org je. hahahah. cikgu suruh kitaorg buat kerja. tapi tk kisahlah, seni seni gitu. yelah tahun ni tk ada seni. jadi buat senang je. agama pun cam gitu jugak. lepas rehat pun mcam tu jugak,ustzah datang nak ulangkaji, semua tak jadi.. time tu kitaorg semua cerita pasal seram.. err serammm bebnor. lepastu ceirta mana seronok masa raya belah mak ke ayah. hahhahah , cerita adik beradiklah. ustazah tengok kitaorg, aku tgk ustazah macam mengantuk je. ustazah tak habis habis baring dekat meja, katanya bosan. hahaha. lawak lah. last subjek addmath, cikgu bawak kertas nak buat revision, tapi kitaorg ckp tak nak belajarrrr. cikgu pun hmm ok je lah tapi kena buat revision sendiri. Yelaaa :* tiba tiba cikgu cakap kalau awak bawak phone ke, jangan tangkap gambar dkt sini. kelas kitaorg ni guna bengkel. bengkel~ kitaorg semua tertanya-tanya, kenapa kenapa. rupanya ada kes. kes pasal ada dua orang budak buat projek pasal kemahiran hidup, cikgu nak bukti kalau diorg buat projek tu. alah tak ramai pun,2 orang je. kawan dia tangkap gambar. dia terkejut dekat belakang tu ada lembaga. memanglah takut oi. hehe lepastu aku flashback ,teringat haritu ktaorg ada tangkap gmbr. tapi tk de pun. rasa mcm nk tgk balik je gmbr tu. tapi tk de pun yang menyelit. haha. mungkin sebab ramai kot. rasa lain macam pulak bila cikgu cakap macam tu. dahlah aku dengan ratna suka jalan guna tangga bengkel ada budak kena histeria. hmm. tak perasan situ tak ada kelas. huuu seram~ tapi jalan jugak dekat situ. wakaka. cikgu bagi kitaorg pinjam ipad dia. hahah tengok cerita monster university. mengantuk pun ada. lagi setengah jam nak balik. semua muka dah nak tidur, yang lain layan je phone diorg tu, yang perempuan tengok jelah cerita kartun tu. hahah dah tk de benda nak buat. panjangnya aku bercerita. okay babai olls.

1 comments: